”ORA DE NUTRIȚIE”, demers educativ – formativ adresat elevilor din unitățile de învățământ din Sectorul 5

11/18/2016 12:34:39 PM

Ora 12.00 a zilei de joi, 17 noiembrie 2016, a reprezentat debutul, în premieră la nivelul unităților de învățământ din Sectorul 5, a programului intitulat ”Ora de nutriție în școli”, inițiat de elevi ai liceelor din Sectorul 5 și sprijinit de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Body Engineering.

Acest demers educativ – formativ își propune să promoveze beneficiile unui stil de viață sănătos, cu ajutorul unor proiecte care să ofere inspirație și motivație pentru adoptarea unor comportamente alimentare și psihologice echilibrate, pe termen lung.

Beneficiari ai programului vor fi, în etape ce se vor desfășura săptămânal pe parcursul anului școlar în curs, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 5.

Gazda acestei prime ore de nutriție a fost Liceul Teoretic ”Ion Barbu” unde, în prezența Primarului Daniel Florea și Marilenei Stroescu, inspector școlar pentru Managementul Instituțional, elevii au participat la dezbateri privind eliminarea din alimentație a alimentelor nesănătoase, la concursuri tematice privind nutriția sănătoasă, deprinzând, totodată, în mod interactiv, noțiuni de bază despre nutrienți, grupe alimentare și echilibru energetic.

”Sănătatea și echilibrul fiecăruia se află în relație directă cu hrana. Prin introducerea în programa școlară a OREI DE NUTRIȚIE adresăm o invitație copiilor și tinerilor din Sectorul 5, de a accepta, cu ajutorul specialiștilor acreditați în domeniu, să deprindă tehnici și principii destinate efectuării unor alegeri alimentare sănătoase”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.