Măsuri adoptate de Primarul Daniel Florea pentru eficiența acțiunilor de deszăpezire din Sectorul 5

1/5/2017 3:40:11 PM

În contextul codului portocaliu de ninsoare și viscol emis de meteorologi, din dispoziția Primarului Daniel Florea, la nivelul Sectorului 5 s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență.

Concomitent cu intervenția prestatorului autorizat cu care Primăria Municipiului București se află sub contract pentru deszăpezirea Sectorului 5, prin ADP Sector 5, se va interveni pe străzile secundare, cu un număr de 34 de utilaje, respectiv, 5 tractoare cu plug și remorcă, 3 autocamioane cu plug și remorcă, 2 încărcătoare frontale și 24 de freze pentru trotuare.

1.470 tone de sare și 638 tone clorură de calciu se află în stocul de materiale antiderapante pregătit de către prestatorul autorizat pentru intervenția pe raza Sectorului 5.  

Cei 150 de lucrători ai ADP vor acționa permanent în toate zonele Sectorului 5 urmând să fie organizați în 3 schimburi. Cetățenii care doresc să sesizeze anumite aspecte privind modul în care se desfășoară activitatea de deszăpezire pot apela Dispeceratul ADP Sector 5, la numărul de telefon 021/412.00.76, interior 14.

De asemenea, în sprijinul celor fără adăpost, echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și ale Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 vor monitoriza suprafața sectorului.

Persoanele identificate vor fi conduse la Adăpostul  de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii, situat în Prelungirea Ferentari nr. 72 – 74, la Centrul Maternal ”Sfânta Maria” din strada Trompetului nr. 117, ambele aflate în administrarea Autorității Locale Sector 5.  

În ceea ce privește persoanele adulte, acestea vor fi conduse la Complexul Integrat de Servicii Sociale ”Sfântul Ioan”, situat pe bulevardul Theodor Pallady și aflat sub autoritatea Municipalității. Totodată, în cadrul DGASPC Sector 5 a fost pusă la dispoziție o line telefonică  - 021/450.18.94, destinată semnalării prezenței persoanelor fără adăpost.