Amenzi drastice pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor pe raza Sectorului 5

2/5/2020 3:26:13 PM

Din dispoziţia Primarului Daniel Florea, pe raza Sectorului 5 continuă seria verificărilor întreprinse de Poliţia Locală Sector 5, în scopul combaterii depozitării necontrolate a deșeurilor pe domeniul public.
Demersul Edilului se înscrie în seria activităţilor întreprinse în scopul salubrizării, igienizării şi reducerii cantităţii de deşeuri depozitate pe domeniul public al Sectorului 5.
În ultima perioadă, acțiunile s-au desfășurat pe străzile Trompetului, Ferentari, Bacău, Balinești, Baciului, Teiuș, Aleea Sălaj, Șoseaua București-Măgurele, Aleea Livezilor, Prelungirea Ferentari și B-dul. Pieptănari.
Pentru abateri de la legislația în vigoare, inspectorii din cadrul Poliției Locale Sector 5 au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, de reținut fiind faptul că amenzile au fost aplicate și unor persoane care locuiau în alte sectoare ale Municipiului București, însă, au fost surprinse de polițiști depozitând necontrolat cantități semnificative de deșeuri pe domeniul public al Sectorului 5.
Astfel, au fost identificate și sancționate :
• 30 de persoane cu domiciliul în Sectorul 5;
• 2 persoane cu domiciliul în Sectorul 4;
• 2 persoane domiciliate pe raza Sectorului 6;
• 5 locuitori ai Sectorului 3, 6 cetățeni cu domiciliul în orașele Bragadiru și Măgurele, 8 locuitori ai județelor Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Prahova și Tulcea.
Reamintim tuturor cetățenilor că, în baza HCGMB 120/2010, privind aprobarea Normelor de Salubrizare şi Igienizare ale Municipiului Bucureşti, au obligaţia de a încheia contracte de salubrizare cu prestatorii autorizaţi care operează pe raza Capitalei.