„Rahova, Fotbal și Feminitate”, Turneu de dezvoltare al fotbalului feminin la nivelul școlilor gimnaziale din Sectorului 5

12/13/2018 3:17:56 PM

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, în parteneriat cu Asociația Fotbal Club Fair Play București, a organizat Finala Campionatului „Rahova, Fotbal și Feminitate, eveniment ce se înscrie în linia activităților culturale, sportive și educative, dedicate Centenarului României.

Primarul Daniel Florea a fost gazda acestui eveniment desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 143 și destinat elevelor – jucătoare nelegitimate din cadrul școlilor gimnaziale de pe raza Sectorului 5.

Derulat în perioada 1-8 decembrie a.c., turneul a reunit participarea a șase școli de pe raza acestei unități administrativ-teritoriale, aducând în competiție sute de eleve, pe categorii de vârstă 7-10 ani și 11-14 ani, în următorul sistem: faza grupelor, semifinale și meciuri pentru clasament, durata unei partide fiind de zece minute.

După o săptămână de competiție intensivă, în finală s-au calificat:

  • Clasele I- IV

Locul   I: Școala Gimnazială Nr.143

Locul  II: Școala Gimnazială Nr.132

Locul III: Școala Gimnazială Nr.131

Locul IV: Școala Gimnazială Nr.139

  • Clasele V- VIII

Locul   I: Școala Gimnazială Nr. 127

Locul  II: Școala Gimnazială Nr.124

Locul III: Școala Gimnazială Nr.139

Locul IV: Școala Gimnazială Nr.131

Locul  V: Școala Gimnazială Nr. 143

Locul VI: Școala Gimnazială Nr.123

În cadrul festivității de premiere, Primarul Daniel Florea a felicitat echipele câștigătoare pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă pe  parcursul campionatului, înmânându-le, totodată, trofee și diplome de merit care să încununeze efortul depus.

„În primul rând aș dori să felicit toate participantele. Fotbalul feminin continuă să crească în popularitate, de aceea trebuie să susținem cu toate resursele astfel de activități prin care ne propunem atât promovarea fotbalului feminin în unitățile de învățământ din Sectorul 5, încurajarea practicării acestui sport în rândul tinerelor, cât și menținerea unei stări de sănătate prin exercițiu fizic, dar și neutralizarea abandonului școlar.”. (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5).